Kad se vratiš iz Afrike i Malog doma…

prof. Tonći Maleš iz Privatne klasične gimnazije u Zagrebu posjetio je Mali dom u Keniji

 

Simpatični profesor grčkog i latinskog iz Privatne klasične gimnazije u Zagrebu, Splićanin Tonći Maleš, nedavno se našao u Africi, u Malom domu. Prvi dan u sirotištu zatekla ga je slika 11-godišnjeg Denisa koji kupa autističnog dječaka Johnnyja. Jučer se prof. Tonći vratio u Hrvatsku, jutros krenuo na posao…. evo što je napisao na svom profilu 💞

p.s. na slici su tri frenda, Tonći, Denis i John 👼  👼  👼

 

”Afrika je opet tisućama kilometara daleko, a zagrebačka zima svud oko mene. Valja ić radit, a oči još traže lavove po Masai Mari. Valja ispitivat, a usta bi pjevala Jesu Bwana kwa Mungu. Valja kupovati zimske cipele, a ruke bi dijelile svitije radosti.

Bit će napisa o Africi. Jer ima jedan Mali dom koji zaslužuje ep i jedan Denis u njemu koji čeka svoj weels bag, real shoes i jabuke.

Ima jedan Miro koji je svjetski frajer i dužni smo mu čitav jedan autobus.

Ima i jedna visoravan usred Kenije i dobar komad jednog srca koji je ostao tamo.

Ima još svašta što tek putuje mislima i slabo se zaodijeva u riječi.

Ima međutim jedna riječ koju sam već jutros dužan izreći svima koji su prije četiri tjedna napunili moje torbe slatkišima i odjećom, račun desecima tisuća kuna, a srce radošću. Vaši su bomboni obradovali stotine djece, sagradit ćete dvije kuće, obnoviti spavaonice za dječake u školi i odškolovati, nahraniti i obući desetoro učenika. Ne znate njihova imena, ne znaju ni oni vaša. Nema ni veze, ionako nikad nećete znati koliko ste dobro učinili.

ASANTE SANA. HVALA.”

Tonći Maleš

Podijeli, javi i drugima!